Zamieszczone przez MisiekWAW
ASO, KTÓRYCH UNIKAC
Zwiń
X
-
Re: ASO, KTÓRYCH UNIKAC
Zamieszczone przez marankoWpiszcie, które ASO omijac z daleka, mysle ze to nam wszystkim przysporzy mniej stresow przy okazji wizyt w serwisie...
Na fakturze przeglądu po 15kkm widniały klocki hamulcowe z wymianą, klocki skońćzyły się przy przebiegu 16,5kkm. Jak pojechałem z pretensjami to "doradca serwisowy" na mnie nawrzeszczał, że wykończyłem klocki w 1,5kkm i jestem bezczelny :shock:
Teraz skończyłoby to się dla niego tragicznie :evil: wtedy dałem się zakrzyczeć :?Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez EmilOSZUŚCI!!!!
Prosze o rzeczowe wypowiedzi bez zbednych emocji. Jesli jest oskarzenie to niech bedzie chociaz krotkie uzasadnienie.
Jesli cisnienie sie komus niezdrowo podniesie to temat zostanie zamkniety - uprzedzam z gory.TDI 205PS
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MiKruSZamieszczone przez EmilOSZUŚCI!!!!
Prosze o rzeczowe wypowiedzi bez zbednych emocji. Jesli jest oskarzenie to niech bedzie chociaz krotkie uzasadnienie.
Jesli cisnienie sie komus niezdrowo podniesie to temat zostanie zamkniety - uprzedzam z gory.BMW E46 320d by MT 184PS@406Nm
CR-V 2,2 i-ctdi
Perfectservice by Dobrygrześwawa
Komentarz
-
-
Ja nie polecam Auto Wimar z Jerozolimskich, moje z nimi boje opisane w ktoryms z watkow. POLMOT na Felinskiego, tez ostatnimi czasy stracil w moich oczach, ze wzgledu na male kompetencje i jeszcze mniejsza wiedze osob przyjmujacych na serwis."...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MiKruSProsze o rzeczowe wypowiedzi bez zbednych emocji. Jesli jest oskarzenie to niech bedzie chociaz krotkie uzasadnienie.Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
ASO w Zielonej Górze al.Zjednoczenia w skali 1-10 moja ocena to 0
- przyjechałem autem na gwarancji, które zaczęło szarpać, podejchałem do aso w Z.G z prośbą o podłączenie vag-a i skasowanie błędu - gość powiedział, zę teraz nie da rady, auto trzeba zostawić na dzień i zdiagnozują, a zresztą stanowiska są zajęte i koniec, po prostu mnie olał ( patrzę na halę a tam 2 auta stoją ),
- druga moja wizyta związania była z pęknietym kolektorem , mechanik oglądał i próbował naciągnąć mnie na wymianę uszczelki pod kolektorem, jak mu palcem pokazałem, że to kolektor jest pęknięty a uszczelka jest w porządku - podziękowałęm i kazałem odejsć od auta,
- trzecia i ostatnia wizyta skończyła się porażką, chciałem dokodować nowy kluczyk, po 2 h walki poddali się, powiedzieli , że nie to niemożliwe.
Totalny brak szacunku do klienta, niekompetencja. Nie polecam, dałem im 3 razy dałem im szansę aby się wykazali, totalna klapa - naprawdę podziwiam tych co tam serwisują skody.
Komentarz
-
-
Moja octa nie była jescze na przeglądzie.. Ale co do ASO w Kielcach firmy INVEST-MOT to moge powiedzieć tyle że tatuś zadał 2 panom sprzedającym samochody pytanie o żarówke w reflektorach w OCTAVII i usłyszał od jednego że jest H7 a drugi krzyczał że H4 i sie kłucili... powiem tyle e sie uśmiałem ale to troche dziwne że nei wiedzą co ma samochód który tak ładnie opisuje klientowi...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez QulekMoja octa nie była jescze na przeglądzie.. Ale co do ASO w Kielcach firmy INVEST-MOT to moge powiedzieć tyle że tatuś zadał 2 panom sprzedającym samochody pytanie o żarówke w reflektorach w OCTAVII i usłyszał od jednego że jest H7 a drugi krzyczał że H4 i sie kłucili... powiem tyle e sie uśmiałem ale to troche dziwne że nei wiedzą co ma samochód który tak ładnie opisuje klientowi...A4 B7 TFSI Quattro S-Line by MT | O2 2.0TDI by MT | Jeep XJ 4.0L | PF 125p 1971
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Machhehe a prawda jest taka ze w halogenach jest zarowka H3 (z tego co pamietam)... gratulujemy panom z ASO Kielce :lol: :lol: :lol:k
Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
No w reflektorach głównych są H4.. ja to już sam rozkminiłem... A panowie w ASO ciągle sie o wszystko spieraja i wytykają palcami jeden drugiego.. Tak było jak odbierałem... Wiadomo kazdy sie targuje (jakieś dywaniki itd) a oni że jeden nie może dać bo drugi decuduje itd. no to mnie też wkurzyło...ale ogólnie dają rade chłopaki...k
Komentarz
-
-
Ja nie polecam ASO "PROFIL" w Dąbrowie Górniczej, oszukali mnie na 1000zł przy kupnie samochodu. Miał być wypasiony alarm z domykaniem szyb + chip, a dostałem fige+ zepsute nerwy na prokuraturze
Sprzedał mi 4 felgi, pojechałem do wulkanizatora, chciałem założyć letnie opony i ... problem. Nie pasuje rozstaw śrub (5 otworów), myślałem, że mnie szlag trafi.
U gumiarza okazało się, żo to są felgi min do passata i chyba do Oct. 1,8 T
Udało mi się wymienić u wulkanizatora te felgi na właściwe za dopłatą 40 zł. Tamte zostawiłem w rozliczeniu.
Macie jakieś doświadczenia z Auto Profil Dąbrowa Górnicza ?Power is nothing without control !
"Samochód nie powinien wyglądać na szybszy niż jest" - zasłyszane na forum (napisał paulm)
Komentarz
-
-
ASO Tarnowskie Góry
Doradca serwisowy ma z 18lat i może udzielić tylko odpowiedzi które piszą w instrukcji obsługi
a na pytanie co to może być lub co się w nich najczęsciej psuje odpowiada że nie wie
Auta na szczęście tam nie serwisuje bo na dzień dobry fachowością tam nie świecą
UNIKAĆSeria 188KM/270Nm na 95RON
Komentarz
-
-
No na razie nie przeczytałem jeszcze żeby ktoś miał zastrzeżenia do ASO Sinclan Zakręt.
Ja mam całą mase zastrzeżeń. Tak jak i do Grochowskiej. Pomimo znajomości z Januszem i Maciejem Siniarskimi, może niezbyt zażyłej ale zawsze. Zawsze coś, zawsze k... coś. Jak nie silnik oblany w całości resztkami oleju z filtra to klucze zostawione pod maską. Albo chlew w środku i odciski brudnych łap na tapicerce (mam beżową). Jak wymieniali łożysko w prawym przednim kole to mechanik nie umiał sobie poradzić z wysunięciem półosi z piasty. Jak odkręcał śrubę mocująca tarcze hamulcową to ja rozpiździł w drobny mak. I zamiast mając wyjęte łożysko podgrać odrobinę śrubę i ja wykręcić to ją tak zostawił. Lakierowali na gwarancji pokrywę bagażnika. Pan Irek Szczawiński zarzekał się że będzie tip top. Po krótkiej chwili od wydania mi samochodu czerwony jak burak gnał do lakierni na poprawki. Zostały gile z klaru i odkurz na tylnej szybie no i oczywiście plastik od spodu był źle założony. Później miały byc lakierowane drzwi prawe przednie i tylne. Jakis debil w Poznaniu wymyślił sobie że chce ich wydymac i kazał przednie drzwi CAŁE wymienić na nowe. Lakier wyszedł w miare ale pojawił się odkurz na nadkolu tylnym widoczny po otwarciu drzwi. Tylna falga dostała czarny deseń bo nie była dokładnie przykryta. Folia w tylnych drzwiach została źle przyklejona i ciekła woda do środka. Przednie drzwi nie otrzymały maty wygłuszającej więc odgłos przy zamykaniu był jak w Wartburgu. Zapomnili o dolnej uszczelce drzwi i listwach bocznych. Niedawno podczas mycia auta zauważyłem, że przedni prawy słupek dostał troche papierem ściernym więc trza go będzie "trysnąć". Jak robili mi turbinę (tu duży plus za cenę i szybkość) to zatrzasnęłi kluczyli w środku. Sami sa sobie winni bo juz im kiedyś mówiłemże jak się za mocno trzaśnie tylną klapą to się zamek centralny rygluje. Teraz się sami o tym przekonali. Reszty nie pamiętam albo nie chcę pamiętać. Robię w ASO bo w sumie zawsze wytkne im błędy i awantur nie robią tylko dają soczyste rabaty lub inne gratisy. ja mam sporo przy tym zabawy jak im wykazuje że się nie znają. Oczywiście wszystko fajnie dopuki nic nie popsują. Poza tym śmigam sporo za granice i zależy mi na tej gwaracji mobilności. Co moge to robię sam a ze stempelkami w książce jakoś sie idzie dogadać
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Ryży KońNo na razie nie przeczytałem jeszcze żeby ktoś miał zastrzeżenia do ASO Sinclan Zakręt.
Ja mam całą mase zastrzeżeń.
Mialem do nich jechac na najblizszym przeglad, ale teraz jeszcze raz sie chyba zastanowie. :? Tylko gdzie jechac ? Pozostale w Wawie sa u mnie spalone. :evil:
PS. Pozostale wypowiedzi, ktore odbiegly od tematu sa tutaj:
"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PurchawaTo zes mnie pocieszyl. Do tej pory o Zakrecie byla opinia jako o najmniej szkodliwym. :roll: A nawet mieli plusy.
Mialem do nich jechac na najblizszym przeglad, ale teraz jeszcze raz sie chyba zastanowie. :? Tylko gdzie jechac ? Pozostale w Wawie sa u mnie spalone. :evil:
Co do Sinclanu na Zakrecie to ja juz napisalem. Są slabi jak kazde ASO, ale ja tam jezdze i uwazam, ze wypadaja lepiej niz pozostale serwisy w Warszawie.TDI 205PS
Komentarz
-
-
ASO DUDOJĆ Szczecin - nie polecam wg mnie tragedia,
- podczas sprzedaży robili wielkie problemy dla firmy leasingowej z która współpracuję, chcieli mnie do nich zniechęcić żeby skorzystał z ich leasingu
- nie potrafią naprawić autoalarmu od 2,5 roku który sami montowali,
- podczas wymiany sterowania alarmem całkowicie wyłączyli mi światła
- piszczenie drążka skrzyni biegów oraz chłodnicy - odpowiedź - TEN TYP TAK MA
- czas realizacji usług lakierniczych tragedia nikt nic nie wiem - jak będzie to będzie
- zamian kołpaków podczas lakierowania - i wpieranie mi że podczas wymiany opon mi to zrobili, dobrze że były zdjęcia, które sami zrobili bo inaczej moja wina
- i apogeum partactwa osiągnęli podczas ostatniego przeglądu:
a) rozlali olej podczas wymiany filtru oleju - nie wytarli,
b) nie zauważyli przerwania przewodu w komorze silnika - na papierze jest zaznaczone OK
c) źle podłączony przewód paliwa z filtrem paliwa - spowodowało to wyciek paliwa - uważają że jest OK
d) pismo które otrzymałem w odpowiedzi na zażalenie tragedia pomija ważne fakty a skupia się na duperelach nie istotnych dla sprawy
Jeden klient niezadowolony to podobno gorzej niż 10 zadowolonych.
Osobiście nie polecam usług w ASO Dudojć w Szczecinie, pierwsze wrażenie dobre późniejsza współpraca coraz gorsza aż osiągnęła dno.OCTAVIA I 61000 km
Komentarz
-
-
Re: ASO, KTÓRYCH UNIKAC
Zamieszczone przez marteZamieszczone przez marankoWpiszcie, które ASO omijac z daleka, mysle ze to nam wszystkim przysporzy mniej stresow przy okazji wizyt w serwisie...Zamieszczone przez MiKruSProsze o rzeczowe wypowiedzi bez zbednych emocji. Jesli jest oskarzenie to niech bedzie chociaz krotkie uzasadnienie.
Jesli cisnienie sie komus niezdrowo podniesie to temat zostanie zamkniety - uprzedzam z gory.Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Szczerze odradzam wizyty w ASO Śliwka w Zabrzu.
Serwisowałem tam fabie, chcialem kupic u nich Octavie.
W techniczne kwestie nie wejde bo robilem tylko przeglady ale..
W pierwszym przypadku raz zostałem wrecz wyrzucony przez ich "ciecia parkingowego" :shock:
W drugim przypadku sprzedawca potraktował mnie jakbym mu przeszkadzał w pracy
Z wielką łaską sprawdzał dostępność auta itp. o rabarach nie wspomnę.
Kupiłem w innym salonie. Generalnie fatalne podejscie do klienta.
Komentarz
-
Komentarz